Marianne Kuokkaselle postuumisti kunniajäsenyys

19.12.2023

Marianne Kuokkanen on osoittanut poikkeuksellista ponnekkuutta suomalaisen kilpirauhaspotilaiden ja -asioiden puolestapuhujana sekä tieteellisten tekstien kääntäjänä. Hän on käyttänyt tietotaitoaan kaikkien suomalaisten kilpirauhaspotilaiden hyväksi, ja hän on ollut merkittävä tekijä ja vaikuttaja myös Suomen kilpirauhaspotilaat ry:n matkalla.

Mariannen ansiosta me tiedämme sen, miten meitä pitäisi hoitaa. Hän oli Suomessa keskeinen hahmo kilpirauhaskiistan ytimessä potilaiden puolella. Vajaatoiminnan hoidosta on maailmanlaajuisestikin kaksi koulukuntaa, joissa toinen on konservatiivisen ja varovaisen hoidon kannalla, ja toinen taas haluaa potilaiden voivan hyvin, olevan saamatta lisää sairauksia huonon hoidon vuoksi ja pystyvän tekemään töitä ja elämään ihmisenarvoista elämää. Tästä on helppo vetää johtopäätös, että Marianne oli jälkimmäisen ryhmän puolestapuhujia. Marianne toimi useiden vuosien ajan aktiivisesti Suomen kilpirauhaspotilaat ry:n hallituksessa ja puheenjohtajana. Monet yhdistyksemme tekstit ovat hänen ansiostaan käännetty suomen kielelle ja hänellä on ollut myös oma blogi, jossa tekstejä on enemmän ja niiden luonne on voinut olla hieman haastavampaa.

Näistä syystä Marianne Kuokkaselle on myönnetty Suomen kilpirauhaspotilaat ry:n kunniajäsenyys.

Osanottomme Marianne Kuokkasen poismenon johdosta on toimitettu adressin muodossa omaisille, samoin tieto sekä dokumentti kunniajäsenyydestä.