Tieto ja tutkimus

Tähän osioon olemme keränneet aktiivisille potilaille ja lääkäreille tieteellistä tietoa kilpirauhaspotilaiden hoidosta. Toivottavasti saat näistä hyvää tietoa.

Tilanne Suomessa on ollut kilpirauhashoidossa pitkään tulehtunut ja joidenkin tahojen voimakkaat kannanotot ovat saaneet lääkärit takajaloilleen. On aika yleistä, että lääkäri ei edes halua hoitaa kilpirauhaspotilasta syystä, ettei koe osaavansa, koska ilmassa on paljon ristiriitaista tietoa. Vajaatoimintapotilaita on kuitenkin yli 300 000 Suomessa ja eri tutkimuksien mukaan heistä 5-20 prosentia ei voi hyvin T4-lääkityksestä huolimatta. Tämä tarkoittaa potilasmäärää 15 000 - 60 000. T3-pitoista lääkettä saa Suomessa noin 4000 potilasta, mikä tarkoittaa melkoista vajaahoitoa isolle määrälle potilaista. Toki tiedämme, että kaikilla T3 ei ole ratkaisu asiaan, osalla heistä on esimerkiksi raudanpuuteanemia tai jodin puutos ja muut syyt tietenkin tulee selvittää. Mutta yhdistyksemme kokemuksen mukaan aika monet ovat kuitenkin saaneet apua T3-hormonista.

Suositus: T3V-kokeen ottaminen tai T3-hormonin lisääminen lääkitykseen ovat kuitenkin melko edullisia ratkaisuja etenkin, jos T4-hoidon määrää ei enää voi lisätä ja potilaan oireet jatkuvat. T3 on sitä paitsi ihan ihmisen omaa hormonia, joten oikein annosteltuna se on myös turvallista.

Oheisesta aineistosta saat lääkärinä ja potilaana lisätietoa T3-lääkityksestä.